dimecres, 12 de novembre del 2014

Perquè el dia 25 de Novembre es el dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones ?


Per què aquest dia ? Es va escollir aquest data en memòria de 3 germanes que van ser brutalment assassinades a la república Dominicana , les germanes Mirabal (Pàtria, Minerva i Maria Teresa) eren 3 activistes polítiques i van ser assassinades el 25 de novembre 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats. Van ser assassinades de mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d'un barranc.

Posteriorment, la data, va ser aprovada al 1981 al congrés celebrat a Bogotà i pel l'ONU al 1999.

Buscant informació hem trobat a la web de Nacions Unides que estan fent una campanya en que es conviden a portar alguna roba o detall de color taronja des de el dia 25 de novembre fins al 10 de desembre.
  • Sí cliqueu aquí esta tota la informació de dades del greu problema Informació de ONU
  • Sí vols assabentar-te de tot i seguir la campanya feu un clic aquí: Taronja 2014.

Arreu del mon s'estan fen moltes coses i al barri també:

Des de la Taula d'Equitat de Gènere de la Barceloneta s'estan preparant vàries activitats: una exposició al vestíbul del Mercat del 19 de novembre a l'1 de desembre, un contacontes el 25 de novembre al matí, i un espectacle de música i poesia divendres 28 a la tarda. Aquí teniu el cartell amb la informació, animeu a les persones per fer força "claca" i així donar veu a moltes dones i agrair la tasca que es realitza des d'aquesta Taula.



I nosaltres què farem:
Com a veïnes de la Barceloneta ens hem afegit a aquesta crida i volem que acabi aquesta lacra que no entén de classes, però que sí que es nota més quan hi ha incultura i pobresa, sobretot en països que no tenen democràcia i és per això que...

Us demanem:

  • 1r. Que us feu una foto ben bonica amb el llaç morat.
  • 2n. Envieu la foto al nostre correu:
                 veinesdelabarceloneta@gmail.com

Per la nostra part, intentarem fer una cosa ben bonica que podreu veure al bloc i a la nostra pàgina de Facebook.
Per cert, si no teniu llaç de color morat, no us preocupeu , un grup de veïnes en repartirà per barri, al mercat, als casals, al Centre Cívic, a la biblioteca....busqueu i en trobareu segur.

              Ah¡¡¡¡ El més important.... si pateixes maltractament, no ho dubtis, truca.



Ara unes frases que arriben al cor, però que són tocs de atenció.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada