divendres, 7 de juny del 2013

Punt reciclatge

El reciclatge és molt important. Estem en un món on constantment estem produïnt residus. Al mar, els animals que hi viuen sofreixen la nostra falta de consciència envers els residus. Aíxí, volem saber com funciona el sistema de reciclatge del nostre barri, i alhora l'opinió d'algunes de les nostres veïnes i veins. Durant aquesta setmana hem preguntat a gent del barri quina és la seva experiència amb el reciclatge. Ens han sortit opinions bastant diverses:

1: Recicles? Perquè?

Mira, no em costa res anar separant les coses. Així col·laboro amb el medi ambient. He de dir que ho tinc fàcil perquè tinc els contenidors a davant de casa.

I si no el tinguessis aquí davant?

No em costaria res perquè a la cantonada en tinc uns altres.

Penses que els demés reciclen?

Voldria creure que si, però... (Els que reciclem) No som majoria.


2: ¿Reciclas? ¿Porqué?

Si, pero me fastidia. Primero, no tengo ningún beneficio. Segundo, el beneficio lo tienen las grandes compañías a las que se les da el material.,que nosotros reciclamos y estas sí tienen ganancias.
Yo creo que el ayuntamiento tendría que dar algo a los que reciclamos. ¡No digo dinero!, pero sí en algún descuento de lo que pagamos.


3: ¿Reciclas? ¿Por qué?
No, porque no quiero tener tantas bolsas en casa, ya que ésta tienen 35 metros cuadrados.
¿Si tuvieras un piso más grande lo harías?
Quizás... Quizás sí, pero no estoy muy segura. Porque muchas veces veo el camión que pasa a recoger y en los contenedores hay de todo.
¿Pero tu no crees que deberíamos ser más conscientes? Piensa que el mundo se nos vuelve más pequeño de  la porquería que hay...
Sí,sí... Pero a ver, ¡antes venían los basureros y ellos mismos te hacían la selección de residuos! Esto al orgánico, esto a vidrio... ¿Porqué no pueden hacerlo ahora?

4: ¿Reciclas? ¿Por qué?
Si, porque creo que colaborar es bueno para nuestro planeta. El ayuntamiento tendría que ponerse mucho más serio, vigilar más, para que la gente lo haga bien.

Creiem que és molt important conscienciar a la resta de les persones, perqué entre totes fem un món millor. Res millor que explicar les possibilitats que tenim al barri:


  • En el nostre barri, apart dels contenidors de selecció de residus, tenim un Punt Verd a la Plaça del Gas, al costat de la Fàbrica del Sol, on podem portar electrodomèstics, oli, roba, líquids tòxics, i un llarg etcètera.
  • També existeix la possibilitat de que et donin un carnet amb el qual poder gaudïr d'un descompte en la nostra factura anual de l'aigua.
  • A la pàgina web de l'Agència de Residus de Catalunya, podreu trobar tota la informació relacionada a la gestió dels residus a la nostra comunitat.

Com a consell us expliquem una possible manera per a reciclar els vostres residus. És ben senzill! Per exemple, podem tenir quatre bosses, una per a cada tipus de residu (per l'orgànic, pels envasos com plàstics i llaunes, pel paper i per a la brossa). Quan ja està tot ple, podem duur cada residu al seu contenidor específic. I es que en el nostre barri, per a contenidors que no faltin!
Des d'aquí us animem i demanem que recicleu! És fàcil i contribuïm a mantenir el nostre medi ambient i el nostre barri.

1 comentari:

  1. Tots i totes ens hauríem de conscienciar en cuidar una mica més la nostra Terra. Jo la primera!

    ResponElimina